top of page

Review FIXPLUS+ Straps

We kregen de mogelijkheid om de straps van FixPlus+ uit te testen tijdens onze wereldreis met de fiets. Deze kwamen meermaals zeer handig van pas, maar zijn ze ook gemakkelijk in gebruik en zo sterk als ze beweren? Lees er alles over in onze review van de FixPlus+ Straps op deze blog. Ons oordeel kan je onmiddellijk hier bekijken.

Review FixPlus+ Straps Roads to Movement
FixPlus+ Straps op een bikepacking setup

Kenmerken FixPlus+ Straps

De rubberen FixPlus+ Straps zijn gemaakt uit TPU-materiaal Dit zorgt ervoor dat de straps zeer soepel en tegelijkertijd sterk zijn. Dit uit zich in de volgende kenmerken:

 • UV resistent (al verliezen ze wel wat kleur bij intensief gebruik)

 • Zeer lichtgewicht

 • Trekkracht tot 90kg

 • Aluminium, roestvrije sluiting

 • De pin van de sluiting wijst naar boven waardoor je geen beschadigingen aan jouw fiets frame aanbrengt

 • FixPlus+ Straps komen in verschillende kleuren

 • FixPlus+ Straps komen in verschillende maten: 15cm tot 86cm in lengte // 1.25cm of 2.3cm breed

 • De FixPlus+ Strapkeepers zijn niet noodzakelijk, doch handig om samen aan te kopen met de straps

 • Bestand tegen vorst en zoutwater

Toepassingsmogelijkheden FixPlus+ Straps

De toepassingsmogelijkheden van deze rubberen straps zijn bijna oneindig, dit voornamelijk omdat ze enorm flexibel en sterk zijn. Wij gebruiken de FixPlus+ Straps tijdens onze wereldreis met de fiets, dus voornamelijk in de bike packing toepassing. Op hun eigen website geven ze aan dat je de straps voor volgende zaken kan gebruiken:

 • Bike Packing (hier gaan we zo dadelijk verder op in)

 • Sport en vrije tijd (ski's aan elkaar bevestigen, yogamat aan jouw rugzak maken, fiets aan een fietsenrek vast maken, extra sportmateriaal bevestigen, etc.)

 • Home en garden (tuinslang netjes opbergen, ladder opruimen, extra beveiliging ladder, etc.)

Zoals je kan zien op de foto's via bovenstaande links kunnen de straps dus ook zeer handig zijn in thuisgebruik of vrije tijd. Voor ons dienen ze uiteraard voor een veel specifieker doel, maar eenmaal we terug thuis komen van onze wereldreis zijn we zeker dat we ze nog voor tal van andere zaken zullen gebruiken.


Onze bevindingen over de FixPlus+ Straps

Wij gaan voornamelijk iets dieper in waarom de FixPlus+ Straps handig kunnen zijn voor jouw volgende bike packing avontuur of zelfs een fietstocht van lange duur.

FixPlus+ Straps
Op elk hoekje van je fiets kan een FixPlus+ strap handig zijn

Gebruiksgemak en looks FixPlus+ Straps

Toen we de Straps voor een eerste maal uit de verpakking haalden waren we aangenaam verrast door de leuke kleurtjes. We bestelden straps in bijna elke kleur om zo goed te kunnen kijken welke onze voorkeur zou hebben. Een beetje een kakafonie van kleuren voor onze eigen bike packing setup, maar dat nemen we er graag bij.


Onze fietsen zijn al best kleurrijk dus wij zijn van mening dat de neutrale straps (grijs en zwart) in combinatie met een oranje of zwarte strapkeeper de mooiste combinatie is voor ons. Moest je een neutrale kleur hebben qua fiets, dan zijn we enorm fan van de oranje straps met een zwarte strapkeeper of toch ook alweer de grijze straps met een oranje strapkeeper.

Belangrijker dan het uitzicht is uiteraard het gebruiksgemak van de straps. Toen we de straps voor een eerste maal wilden gebruiken, maakten onze hersenen toch een rare kronkel. Toegegeven, dit heeft veel meer te maken met onze eigen kwaliteiten dan met het gebruiksgemak van de straps, maar we moesten toch even een filmpje opzoeken hoe we de straps moesten gebruiken. Eenmaal je doorhebt hoe de strapkeepers net moeten zitten en in welke richting je de straps dient aan te spannen, is het echt kinderspel. Je mag best veel kracht zetten om de straps aan te spannen, het rubberen materiaal kan best wel wat hebben en zo ben je ook zekerder van een sterke bevestiging.


Wel willen we 1 tip meegeven vooraleer je eventueel FixPlus+ Straps zou aankopen. Onafhankelijk van de lengte van de straps, als het voorwerp dat je wilt bevestigen geen stevig volume heeft, dan werkt het een pak moeilijker. Zo wilden wij bijvoorbeeld een knuffel bevestigen aan Stefanie haar fiets. Dit werkte, maar zorgde wel voor een bijna onthoofding van onze 'Dobby' (voor de Harry Potter fans).

Kleinste FixPlus+ Straps 15cm
Met wat moeite kregen we Dobby bevestigd, 15cm Strap

Toepassingsmogelijkheden FixPlus+ Straps bij bike packing

Tijdens onze wereldreis met de fiets kwamen de straps zeer handig van pas voor volgend gebruik:

 • Fork bags bevestigen aan onze cages

 • Extra rugzak meenemen op onze achterdrager (je kan twee FixPlus+ Straps aan elkaar bevestigen om een langere lengte te bekomen)

 • Stevigere bevestiging van drankflessen (handig bij off road routes)

 • Allerlei extra's aan het frame of cages bevestigen (binnenband, koffiebeker, kledij, knuffels, kookvloeistof, etc.)

 • Eten meenemen op de fietsrekken

Dit zijn de meest voor de hand liggende mogelijkheden waarom je FixPlus+ Straps mee op fietsreis wilt nemen. Echter, de straps kunnen op onverwachte momenten ook nog van pas komen. Voornamelijk bij transport vinden wij ze enorm handig en kunnen we onze fietsen met een gerust hart ergens aan bevestigen.


Zo deden we in Scandinavia enkele overzetten met de boot, maar ook tijdens onze reis naar Faroe en IJsland hadden we een oversteek met de boot van meer dan van 50u. Er werd niet echt hulp geboden om onze fietsen veilig te bevestigen in het ruim en dit klusje moesten we zelf klaren. Er waren te veel fietsen voor het bevestigingsmateriaal aanwezig, dus daar kwamen de sterke FixPlus+ Straps enorm goed van toepassing. We leenden er nog enkele uit aan andere fietsers en na meer dan 2 dagen schommelen aan boord stonden onze fietsen nog veilig en wel op exact dezelfde plaats waar we ze achterlieten.


Ook tijdens lange treinritten of op een fietsenrek van een auto kunnen de straps zeer goed van pas komen. Zelfs bij het inpakken van onze fietsen voor onze vlucht van IJsland naar Vancouver vonden wij ze handig om wat materiaal stevig aan ons frame te bevestigen, zo blijft alles veilig opgeborgen in de fietsdoos.


Extra test: Stuff Mooring Line

Behalve de straps kan je bij FixPlus+ nog andere zaken aanschaffen zoals cargo cages, aparte strapkeepers en een stuff mooring line. Deze stuff mooring line extra toepassing kregen we ook opgestuurd om uit te testen, al vonden we niet onmiddellijk een toepassing om deze aan de fiets te bevestigen.


We startten namelijk met een setup die meer gericht was naar een standaard touring setup voor lange fietsritten. Toen we eenmaal richting IJsland gingen en zeker toen we later off-road gingen fietsen in Canada en de USA via de Great Divide, begon het belang van een bike packing setup door te dringen. Sinds toen zijn we op Niels' fiets gebruik gaan maken van deze extra toepassing.

Deze "houder" kan je bevestigen aan je frame indien je over voldoende mounts beschikt. Wat wij leuk vinden, is dat ze veel lichter zijn dan een cargo cage en ze dus een perfecte aanvulling zijn voor een bike packing setup. Het weegt slechts 10gram en het kan 1.5kg dragen, dus ze zijn niet gemaakt om zware spullen te dragen. Zo gebruiken wij ze om de kookvloeistof te dragen op Niels zijn frame, ze zijn perfect te gebruiken in combinatie met de FixPlus+ Straps. Er is slechts 1 nadeel en dat is dat de schroefjes niet weatherproof zijn, na slechts enkele weken staat het al vol roest en deze schroefjes zullen dus relatief snel aan vervanging toe zijn.


Ons oordeel over de FixPlus+ Straps

Tijdens onze trip van België naar Spanje namen we de straps nog niet mee, toen deden we alles met wat fietsenbinders en touw. Dit kan zeker handig zijn op reis, maar de straps van FixPlus+ zijn toch een pak veelzijdiger en ook veiliger in gebruik. Als je ze goed bevestigt dan komen ze gewoonweg niet los, geen fietsenbinder die tussen je ketting kan draaien met andere woorden.


We kunnen over het algemeen vrij kort zijn over ons oordeel. De straps zijn handig in gebruik (na een beetje trial and error de eerste malen), licht en makkelijk om mee te nemen, zeer sterk en zien er ook nog eens mooi uit. De toepassingsmogelijkheden zijn enorm en tijdens onze fietsreis zijn we al meerdere malen zeer blij geweest dat we er voldoende op zak hadden. Na 7 maanden is er nog geen enkele stuk gegaan of los gekomen. Ons eindoordeel is dus zeer positief en we kunnen dan ook aan elke wereldfietser aanraden om deze FixPlus+ Straps mee te nemen op jouw fietsreis.


We raden aan om bij een bikepacking setup te kiezen voor voldoende straps van minstens 35cm, idealiter zelfs 46 tot 66cm, deze gebruiken wij het vaakst. Ook de langste straps van 88cm kunnen handig zijn als je een extra rugzak wilt meenemen. Indien je ongeveer een twintigtal van deze straps per fiets meeneemt plus nog enkele kleinere straps, dan kom je zeker en vast toe om van jouw volgende fietsavontuur een onvergetelijke ervaring te maken. Heb je nog vragen over de FixPlus+ Straps, twijfel dan niet om ons te contacteren. Je kan de straps hier kopen of kijken waar er een verdeler in jouw buurt zit. Veel fietsplezier!

FixPlus+ Straps zijn onmisbaar geworden tijdens onze fietsreis - Roads to Movement
FixPlus+ Straps zijn onmisbaar geworden tijdens onze fietsreis

0 opmerkingen
Paklijst wereldreis met de fiets - Stefanie.jpg
download bushcraftshop.webp
Buy Me a Coffee Vertricaal.png
bottom of page