top of page

Hoe blijf je verbonden tijdens een wereldreis? GlocalMe draagbare hotspot review

Er zijn verschillende manieren om online verbonden te blijven terwijl je op reis bent. Tijdens eerdere reizen kochten we altijd lokale SIM kaarten of gebruikten we gratis wifi, maar tijdens onze wereldreis op de fiets hebben we een SIM kaart vrije, mobiele hotspot van GlocalMe getest.


Tijdens het schrijven van deze review hebben we de Duo Turbo 4G Mobiele Hotspot gedurende twee maanden gebruikt.


In deze product review proberen we onze ervaringen zo goed mogelijk uit te leggen en alle pro's en contra's over hun Portable Hotspot te delen. Niet geïnteresseerd in het lezen van al onze gedachten? Geen zorgen, je kan hier meteen naar onze conclusie springen!


Hoewel we altijd uitkijken naar die momenten waarop we ons loskoppelen van de wereld en gewoon genieten van de eenvoud van het buitenleven, voelt het ook fijn om online verbonden te blijven. We moeten onze routes plannen, kijken waar we kunnen slapen, onze moeders af en toe gedag zeggen en onze verhalen online delen. Hiervoor gebruiken we een heel eenvoudig apparaatje genaamd "GlocalMe". Check deze korte review over dit coole stukje technologie!

Wat is GlocalMe? Onze eerste indrukken


GlocalMe biedt grensoverschrijdende connectiviteit via een SIM-vrij apparaat. Deze Mobiele Hotspot zorgt voor een zeer goede verbinding zonder extra roamingkosten. Je kan meerdere apparaten kopen maar wij denken dat de DuoTurbo het beste is als je een wereldreis maakt. Ze verkopen ook 5G apparaten maar in onze ogen is dit (nog) niet nodig omdat te veel landen hier nog niet klaar voor zijn.


Toen we het pakket voor de eerste keer openden, leek het best klein. Het instellen van het toestel is peanuts en ze hebben genoeg opties voor data pakketjes. Wanneer we een vraag hadden, was de antwoordtijd van hun team zeer snel, wat altijd een goede bonus is denken we.


Wij kozen voor hun 12gb/maand Noord-Amerikaans pakket (55 USD per maand) maar we zullen dit gaandeweg veranderen eens we in Zuid-Amerika zijn. Je kan ook onbeperkte plannen gebruiken maar voor ons is dit niet nodig. Bekijk hier hun mogelijkheden.

Waarom gebruiken we een mobiele hotspot?


Het belangrijkste verkoopargument is volgens ons dat je geen simkaart nodig hebt. Dat klopt, je hoeft niet telkens een nieuwe provider te zoeken als je een nieuw land binnenkomt. Wij gaan bijvoorbeeld 14 landen doorkruisen op onze wereldreis en we willen niet telkens een zoektocht starten naar een nieuwe simkaart als we een nieuw land binnenrijden. In de GlocalMe App kan je heel eenvoudig het gewenste data pakket kiezen, afhankelijk van in welk deel van de wereld je reist of werkt.


Een leuk voordeel van het meenemen van een eigen hotspot is dat we niet constant op zoek hoeven te gaan naar wifi-plekken. We know, ze zijn overal, maar zoals de meeste mensen geven we dan geld uit aan een koffie, een biertje... op sommige plaatsen moet je zelfs betalen om wifi te gebruiken.


GlocalMe Mobiele Hotspot: Voor- en nadelen


Er bestaat niet zoiets als de perfecte oplossing om online verbonden te blijven. Iedereen die zegt dat ze de heilige graal hebben gevonden, wel... ze zijn gewoon niet eerlijk of zien een aantal zeer objectieve punten over het hoofd. Elke manier om online verbonden te zijn heeft zijn eigen voor- en nadelen, wij delen graag onze gedachten hierover voor de GlocalMe Duo Turbo Mobiele Hotspot. Laten we eerst beginnen met het slechte nieuws:


- Verwacht geen magie. Als je erg afgelegen reist in een gebied zonder enige verbinding, zal dit apparaat waarschijnlijk niet werken.

- De kosten van de Mobiele Hotspot. Bovenop de maandelijkse kosten voor data (uiteraard) moet je ook investeren in de 4G hotspot zelf. Wij denken dat het voor beide partijen gunstig kan zijn om deze kosten iets te verlagen als mensen kiezen voor een abonnement van lange duur.

- De kosten van het Data Plan. We vinden dat hun data pakketten een beetje duurder zijn in vergelijking met de goedkoopste lokale providers. Houd er echter rekening mee dat ze in sommige landen tot 30 dollar in rekening brengen voor alleen al het activeren van een simkaart. Deze kosten lopen soms snel op, kosten die je vermijdt met de GlocalMe Hotspot.

- Je moet een extra apparaat opladen. Je kunt de hotspot 12 uur gebruiken als hij volledig is opgeladen, maar het is wel een extra apparaatje om aan te denken.

Hier enkele redenen waarom u GlocalMe wel wilt aanschafffen.


+ Gebruiksgemak. Je start het toestel, downloadt de app en kiest een data-abonnement. Zo eenvoudig is dat! Om het te gebruiken, zet je het toestel aan, typ je de hotspot code in en je bent verbonden. Je hoeft dit maar één keer te doen, daarna maakt je telefoon automatisch verbinding.

+ Flexibele Data Plannen. Er is voor ieder wat wils en je kan het door jouw gekozen abonnement onderweg eenvoudig wijzigen als je kiest voor de maandelijkse betalingen.

+ Je kan meerdere apparaten tegelijk verbinden met de hotspot. Een geweldige manier om onderweg vrienden te maken of iemand te helpen.

+ Lichtgewicht. De hotspot is lichter dan hij eruit ziet en erg handig om mee te nemen.

+ Betere connectiviteit dan een SIM-kaart. Dat is hoe wij het ervaren. Omdat het een hotspot is, zal het altijd zoeken naar de beste verbinding, ongeacht de providers.


Ons oordeel: Is GlocalMe voor iedereen?


Na de GlocalMe Duo Turbo twee maanden gebruikt te hebben doorheen Canada en de VS in de meest afgelegen gebieden maar ook in drukke steden, leek ons dit alvast een eerste juiste moment om een oordeel te maken.


Dit apparaat is misschien niet de oplossing voor budgetreizigers die het niet erg vinden om wat Burger King wifi te stelen (we oordelen niet, we've been there!). Een maandelijks betaalplan is soms niet iets waar je opgezadeld mee wilt zijn als je een wereldreis maakt. Zeker als je graag low budget reist, begrijpen we dat je liever wat geld uitgeeft aan een extra biertje of activiteit, het hangt er allemaal vanaf hoe graag je verbonden wilt blijven.


We denken echter dat het apparaat een perfecte oplossing is voor digital nomads of mensen die voor langere tijd doorheen verschillende landen reizen. Tijdens deze wereldreis is het zeker een leuke toevoeging en maakt het ons leven af en toe een beetje makkelijker.


Ondanks de hogere kosten om de mobiele hotspot aan te schaffen, zien wij de meerwaarde van de mobiele hotspot zeker in en is het zeker en vast een apparaat dat wij durven aan te bevelen. Het is makkelijk en het maakt waar wat ze beloven, dus als je die eenmalige aankoop ziet zitten dan lijkt ons dit een perfecte oplossing!


Meer vragen? Aarzel dan niet om hier of via Instagram contact met ons op te nemen. We hebben ook een kleine Instagram reel samengesteld zodat je kunt zien hoe wij dit apparaat gebruiken.

0 opmerkingen
Paklijst wereldreis met de fiets - Stefanie.jpg
download bushcraftshop.webp
Buy Me a Coffee Vertricaal.png
bottom of page