top of page

PAKLIJST EN STAPPENPLAN - WERELDREIS MET DE FIETS

Vertrek goed voorbereid op fietsvakantie

Hoe bereid je jezelf voor op een wereldreis met de fiets? In onze paklijst en het stappenplan delen wij chronologisch alle voorbereidingen die je kan treffen om op wereldreis met de fiets te vertrekken. Ook vind je onze paklijst voor een wereldfietser er in terug!

Heeft dit stappenplan met paklijst jou ontzettend geholpen? Top! Je mag ook zeker en vast steeds een klein bedankje onze richting uitsturen!

Paklijst wereldreis met de fiets - Niels.jpg
Paklijst wereldreis met de fiets - Stefanie.jpg

PAKLIJST VOOR EEN WERELDREIS MET DE FIETS

Alvast een beetje informatie over de de samenstelling van een paklijst.

Onze zoektocht

Ook wij zochten ons in het begin suf naar het juiste fiets- en kampeermateriaal. Het is echter een zeer leuke en uitdagende zoektocht waarbij je steeds nieuwe dingen leert. Het kan langs de andere kant ook vermoeiend zijn, maar herinner jezelf er dan aan dat het warm water niet heruit gevonden wordt met een nieuw model van fiets, tent of slaapzak. Met andere woorden, haal jezelf niet te veel keuzestress op de hals. Hoe moeilijk dat ook is!

Aangezien we beiden al heel wat ervaring hebben bij het uitzoeken van het juiste materiaal voor een fietstocht en andere avonturen (hiking trips, roadtrips, wereldreizen) kun je ook hiervoor zeker en vast onze hulp inschakelen. Je zal versteld staan hoeveel geld je kan besparen door ons tijdig te contacteren en geen geld uit te geven aan nuttelozen impulsaankopen. 

Tips voor een paklijst

Kijk eens even bij jouw eigen spullen om zaken te selecteren die je zou kunnen gebruiken. Omdat wij al wat reizen hadden gemaakt in het verleden, konden we al best wat zaken uitkiezen die voor de fietsreis konden dienen.

Ook is het slim om bij vrienden en familie eens rond te neuzen wat zij in de aanbieding hebben. Dit bespaarde ons bijvoorbeeld de aankoop van enkele fietstassen, wat kledij en een fietshelm. Alle beetjes helpen!

Fietsen in 4 seizoenen

Indien je net zoals ons van plan bent om doorheen meerdere seizoenen te fietsen, heb je best wel wat diversiteit aan materiaal nodig. Dit zorgt ervoor dat je moet letten op het gewicht bij nieuwe aankopen, maar waar trek je de grens? Toegegeven, dit is niet altijd even makkelijk en enorm afhankelijk van persoon tot persoon. Een paklijst samenstellen voor een reis van langere duur is veel moeilijker dan pakweg een paklijst voor een wandelvakantie van 3 maanden. 

Voor alle informatie, download de paklijst en het stappenplan hier!

bottom of page