top of page

OVER ROADS TO MOVEMENT

Wie zijn we en waarom gaan we op wereldreis met de fiets?

Shared from Lightroom mobile.jpg

Wie zijn wij?

Stefanie groeit op in het Oost-Vlaamse Zele, maar verhuisde voor haar studies van orthopedagogie en maatschappelijk werk naar Gent. Het afgelopen jaar voor vertrek werkte Stefanie in een vegan restaurant in Gent. Stefanie is de nette en georganiseerde van ons twee en kan als geen ander de koe bij de horens vatten. Een harde werker met temperament, allemaal eigenschappen die dagelijks van pas komen bij het opzetten van ons tentje en het uitstippelen van de fietsroutes.

Als rasechte Limburger verhuist Niels in 2015 voor zijn droomjob bij Kilroy naar Gent. Een stad die onmiddellijk een warm plekje krijgt in zijn hart, nog meer wanneer hij er Stefanie tegen het lijf loopt. Niels kan met iedereen een avondje aan de toog hangen en kan relativeren als geen ander. Een eigenschap die ervoor zorgt dat hij ons beiden in de meest stresserende situaties toch gerust kan stellen.

Op reis met de fiets?

Wij kiezen voor een duurzame manier van reizen met de fiets. Het is avontuurlijk, uitdagend en je komt op plaatsen waar anderen nooit komen. Daarnaast breng je het grootste gedeelte van je dagen door in de natuur, wat in combinatie met de dagelijkse portie aan beweging ook nog eens super gezond is.

Een fietsreis is behalve gezond, ook nog eens goed voor jouw portemonnee. Eenmaal je de kosten van het materiaal achter de rug hebt, kan je echt op reis met een klein budget. In ons gratis stappenplan vind je spaartips en lichten we kort toe welk budget je nodig hebt voor een fietsreis. 

Roads to movement?

In eerste instantie willen we mensen in beweging brengen, op welke manier dan ook. Stilstaan bij de manier waarop we reizen en kijken of het anders kan. In 2020 fietsten we van België naar Spanje, een onvergetelijke ervaring. We kregen onderweg ontelbare vragen van anderen die ook de stap wouden wagen om met de fiets op reis te vertrekken.

Bewuster reizen is belangrijk, op welke manier dan ook. Zelf houden we bijvoorbeeld niet van het streven naar perfectie en zijn we mild voor anderen en onszelf. Wat werkt voor ons, werkt misschien niet voor jou en dat is ook helemaal prima. Er bestaan verschillende paden naar beweging en iedereen kan die op een eigen tempo uitzoeken en bewandelen. 

Via onze praktische website en blog van Roads to Movement hopen we je alvast warm te maken om zelf in beweging te komen en om te kiezen voor voor een duurzamere manier van reizen. 

Beweeg jij met ons mee?

Veel liefs, Stefanie & Niels

Cover Stappenplan NL_edited.jpg

Vertrek goed voorbereid op wereldreis met de fiets

Download onze gratis paklijst en stappenplan!

bottom of page